Call voor Innovatiebeloften

Op 7 oktober wordt het 16e Sport Innovatie Congres georganiseerd op de High Tech Campus in Eindhoven. Het thema van dit jaar is ‘Connecting business, sports & vitality’. Daarom willen we tijdens deze editie innovatietalenten die oplossingen hebben bedacht om mensen vitaler te maken op het werk of in de openbare ruimte een podium geven. Het gaat dan om innovaties die je zou kunnen categoriseren als de Nederlandse ‘Innovatiebeloften’. Zij hebben het in zich om de toekomstige winnaars van de Dutch Sports Innovation Award te worden.

We weten dat er in Nederland veel mensen actief zijn met innovaties op het gebied van sport en vitaliteit. Wij zijn erg nieuwsgierig naar deze mensen en hun innovaties. Zij bepalen namelijk onze wereld van morgen.

Innoveren is niet makkelijk. Het gaat vaak met vallen en opstaan, veel is al bedacht of uiteindelijk wordt het toch niet het succes dat je ervan verwacht had. Hoe kun je nou al in een vroegtijdig stadium de kans op succes vergroten?

Het Sport Innovatie Congres organiseert daarom Start-up pitches voor Innovatiebeloften. Met experts en ondernemers met verschillende achtergronden. Zij zijn absolute toppers op hun gebied en zullen innovaties op basis van een pitch beoordelen op marktpotentie, technische haalbaarheid, kwaliteit van jou en/of je team, het business- en verdienmodel en financierbaarheid:

  • Martin Olde Weghuis (oud topman van Ten Cate en lid van het topteam Sport)
  • Sven de Cleyn (programma manager van het wereldvermaarde tech incubator Imec.Istart).
  • Gerard Helms (CEO Interstellar Sports BV)
  • Stijn Steenbakkers (Wethouder Economie, Brainport, Onderwijs, Innovatie en Sport bij Gemeente Eindhoven, lid van topteam Sport)
  • Maurits Hendriks (Technisch Directeur NOC*NSF, lid van topteam Sport)

In totaal zijn we op zoek naar 6 veelbelovende innovaties op het gebied van het bevorderen van de vitaliteit op het werk of het stimuleren van bewegen in de openbare ruimte. Jouw innovatie moet wel al iets verder zijn dan alleen een idee. We denken dan minimaal aan een uitgewerkt concept of prototype. Je hoeft geen bedrijf te hebben maar je hebt wel de ambitie om serieus (en misschien wel bedrijfsmatig) met jouw innovatie aan de slag te gaan.

What’s in it for you?
– Als je wordt geselecteerd hoor je tot de 6 Innovatiebeloften van Nederland.
– Je neemt deel aan een voorbereidende pitch training.
– Je krijgt feedback van onze experts en,
– Na afloop krijg je een onderbouwd overzicht van de sterke en minder sterke kanten van jouw innovatie.
– Verder krijg je een uitnodiging om deel te nemen aan een sport innovatieworkshop. Je kunt dan gelijk samen met anderen aan de slag om van jouw innovatie een succes te maken.
– En last but not least krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan de selecties voor het Vitality Accelerator Programma van het Cluster Sports & Technology.

Wat moet je doen?
Schrijf je vóór 25 september in via onderstaand formulier. Kort na 25 september zal door de organisatie van het Sport Innovatie Congres een eerste selectie worden gemaakt en vervolgens zullen er Skype sessies worden gepland met deze kandidaten. Kort na deze Skype sessies zullen de Final 6 bekend worden gemaakt.

Zij worden uitgenodigd voor een pitch training. Reserveer hiervoor alvast zaterdagochtend 28 september en woensdagochtend 2 oktober. Verder zullen we je helpen met het professionaliseren van jouw presentatie indien dat nodig is. Je begint dus voorbereid aan jouw pitch op 7 oktober.

Go for it!

Mocht je nog vragen hebben, stuur deze dan per email naar heijden@sportsandtechnology.com.

Aanmeldformulier Innovatiebeloften

De inschrijving voor Innovatiebeloften is gesloten.