VOORWAARDEN DUTCH SPORTS INNOVATION AWARD 2018

 

De ‘Dutch Sports Innovation Award’ is een stimuleringsprijs voor innovatieve en kansrijke producten/diensten op het gebied van sport & bewegen. Op 8 oktober wordt de prijs tijdens het Nationale Sport Innovatie Congres voor de 10e keer uitgereikt, eerder onder de noemer ‘Nationale Sport Innovatie Prijs’. De winnaar gaat aan de haal met € 15.000. Inschrijven kan tot uiterlijk 18 september.

Dutch Sports Innovation Award
De Dutch Sports Innovation Award is een stimuleringsprijs voor het meest innovatieve en kansrijke product of dienst, op het gebied van sport en bewegen. Het product kan zich richten op zowel topsport als recreatieve sport.

De prijs wordt dit jaar voor de 10e keer uitgereikt tijdens Nationale Sport Innovatie Congres. Eerder ging deze prijs door het leven als de ‘Nationale Sport Innovatie Prijs’, met aansprekende winnaars als IPOS , SmartGoals, Volans Rowing en You.Fo.

Prijs
De winnaar van de Dutch Sports Innovation Award gaat niet met lege handen naar huis. Deze prijs vertegenwoordigd namelijk een waarde van € 15.000, verdeeld over:
• € 5.000 Geldprijs
• € 5.000 Advies en ondersteuning voor doorontwikkeling en/of vermarkting van het product
• € 5.000 Publiciteit en mediawaarde

Criteria
• Er moet een fysiek product of feitelijke dienst (eventueel prototype) beschikbaar zijn waarvan de werking is aangetoond, alsmede een plan voor benadering van de markt dat aangeeft hoe de propositie voor de sportmarkt is. Op basis van dit ‘marktplan’ kan de marktpotentie beoordeeld of ingeschat worden.
• Producten of diensten zijn zo ver doorontwikkeld, dat de marktwaarde en de impact op de sport duidelijk zijn of goed zijn in te schatten.
• Het gaat om producten of diensten van Nederlandse origine.

Beoordeling
Inzendingen dienen te voldoen aan bovenstaande criteria en worden beoordeeld op de volgende eigenschappen:
1. Prestatie
Product of dienst maakt het mogelijk om beter te presteren in top- en/of recreatieve sport.
2. Vitaliteit
Product of dienst draagt bij aan de bevordering van een sportieve en actieve leefstijl.
3. Innovatie
Product of dienst wordt beoordeeld op het innovatieve en vernieuwende karakter.
4. Marktpotentie
Product of dienst beschikt over voldoende economische marktpotentie.

Jury
De winnaar van de prijs wordt bepaald door een onafhankelijke jury. Deze bestaat uit Dirk Vinken (FGHS), Mariken Leurs (RIVM), Peter Kentie (Eindhoven 365) en Koen Lemmink (Rijksuniversiteit Groningen).

Proces
• 18 september: Deadline indiening
• 4 oktober: Pitches voor de jury van een selectie van de kandidaten
• 8 oktober: de geselecteerde top 3 verzorgt een korte pitch tijdens Nationale Sport Innovatie Congres 2018 waarna de winnaar van de Dutch Sport Innovation Award 2018 bekend wordt gemaakt.

Indien je in de top 3 terecht komt ontvangen we je graag als gast op het Nationale Sport Innovatie Congres en hoef je geen ticket te kopen. Extra personen krijgen een speciaal kortingstarief aangeboden, voor meer informatie hierover kun je terecht bij de organisatie.

Doelgroep
De Dutch Sports Innovation Award is voor grote, middelgrote en kleine bedrijven, starters, kennisinstellingen of dienstverleners, die zich bezighouden met innovaties van producten of diensten en zich richten op sport, bewegen en gezondheid in brede zin.

Inschrijven
Inschrijven kan tot uiterlijk 18 september via het inschrijfformulier.

Bij vragen kunt u contact opnemen met info@sportsandtechnology.com.