Algemeen directeur PSV

Toon Gerbrands

Toon Gerbrands heeft als volleyballer, coach en als algemeen directeur van AZ en PSV vele successen achter zijn naam staan. Toon zal tijdens het congres o.a. zijn kijk op het belang van innovatie in het creëren van een topsportklimaat delen.

Als volleyballer was Toon Gerbrands actief in de top van Nederland alvorens hij als coach zelfs de Europese top behaalden met het nationale herenteam. De volgende stap zijn carrière leidde hem langs de schaatssport waar hij als directeur leiding gaf aan een commerciële ploeg met wereldtitels en Olympische medailles.

Zijn duidelijk visie en succesvolle resultaten als directeur bracht hem bij AZ Alkmaar. In 14 jaar als algemeen verantwoordelijke werden ook hier weer verrassende succes geboekt. Met een kampioenschap en een bekerwinst wist Toon AZ in een zeer roerige periode op de kaart te zetten. Momenteel is Toon algemeen directeur bij PSV.

Innovatie speelt bij PSV een grote rol in het bereiken van resultaten. Zo is PSV onlangs een samenwerking aangegaan met Kempenhaeghe, expertisecentrum op het gebied van epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie in Heeze, op het gebied van ‘brein, leren en bewegen’. Het doel van deze samenwerking is om innovatieve projecten te starten die bijdragen aan de best mogelijk inzet van nieuwe methodieken ten behoeve van kinderen met een neurologische aandoening én jeugdige talentvoetballers in spé.