Hoogleraar Open Innovation & Business Venturing

Paul Iske

Paul Iske is (internationaal) spreker en consultant op het gebied van Innovatie, hoogleraar Open Innovation en oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen.

 

Als hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht houdt Paul Iske zich bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie, met als specialiteit ‘Combinatoric Innovation’. Hij was tot medio 2015 verbonden als Chief Dialogues Officer bij ABN AMRO. Hij legt verbindingen om daarmee mogelijkheden voor innovatieve en duurzame waarde-creatie te creëren. Voor zijn innovatieve instelling binnen de ABN AMRO is Paul in 2014 genomineerd door Management Team en Accenture voor ‘Innovator of the Year’.

Daarnaast is Paul oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen. Hij is gepromoveerd in de theoretische natuurkunde en heeft daarna bij Shell gewerkt waar hij voornamelijk kennis binnen en buiten Shell met elkaar in verbinding bracht.

Tot slot is hij (internationaal) spreker en consultant op de gebieden Innovatie, Nieuwe Businessmodellen, Creativiteit en Kennismanagement. Tijdens het Nationale Sport Innovatie Congres gaat Paul Iske als keynote spreker in op sportinnovatie in de toekomst.