Managing Director & Vice President imec Nederland

John Baekelmans

Als een vernieuwende en boeiende spreker, zal John Baekelmans spreken over de explosie groei van IoT-toepassingen in Smart Cities.

Als Managing Director & Vice President bij imec is John Beakelmans verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsleiding. Imec NL ontwikkelt technologieën voor draadloze autonome sensoren, innovatieve gezondheidsoplossingen en flexibele elektronica in een open innovatieomgeving en in gespecialiseerde onderzoekstrajecten.

Voor hij bij imec in dienst trad, werkte John 21 jaar bij Cisco, waar hij wereldwijd diverse leidinggevende functies bekleedde in de departementen Engineering, Services en M&A. Hij was o.a. auteur van verschillende Amerikaanse en Europese patenten. John was ook medeoprichter van Fifthplay, een Belgische start-up op het domein van slim woningen en gebrouwen. Voor hij aan de slag ging bij Cisco was John bij Siemens betrokken bij het ontwerpen, toepassen en gebruiken van grote PBX-netwerken.

John behaalde een masterdiploma computerwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en is een Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE).