De Dutch Sports Innovation Award is een stimuleringsprijs voor het meest innovatieve en kansrijke product of dienst, op het gebied van sport en bewegen. Het product kan zich richten op zowel topsport als recreatieve sport. De prijs wordt dit jaar voor de 9e keer uitgereikt tijdens Nationale Sport Innovatie Congres. Eerder ging deze prijs door het leven als de ‘Nationale Sport Innovatie Prijs’, met aansprekende winnaars als SmartGoals, Volans Rowing en You.Fo.

IPOS winnaar Dutch Sports Innovation Award 2017!

Dit jaar is tijdens het 14e Nationale Sport Innovatie Congres ‘IPOS teugelsensoren’ uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Sports Innovation Award 2017. Menke Steenbergen, CEO en Founder van IPOS technology, ontving de prijs uit handen van wethouder Sport van Eindhoven, Jakob Wedemeijer. “IPOS is de eerste ter wereld die teugelsensoren ontwikkelt en is koploper op gebied van technologie voor paardensporter” zei de dolgelukkige prijswinnaar Menke Steenbergen.

Meer weten over deze Award winnende innovatie? Lees meer!

Background Image

De award

Doelgroep

De Dutch Sports Innovation Award is voor grote, middelgrote en kleine bedrijven, starters, kennisinstellingen of dienstverleners, die zich bezighouden met innovaties van producten of diensten en zich richten op sport, bewegen en gezondheid in brede zin.

Beoordeling

Inzendingen worden beoordeeld op de volgende eigenschappen: 

  1. Prestatie
  2. Vitaliteit
  3. Innovatie
  4. Marktpotentie

Prijs

De winnaar van de Dutch Sports Innovation Award gaat niet met lege handen naar huis. Deze prijs vertegenwoordigt namelijk een waarde van € 15.000, verdeeld over:

  • € 5.000 Geldprijs
  • € 5.000 Advies en ondersteuning
  • € 5.000 Publiciteit en mediawaarde

De finalisten van 2017

DISQ

Door het product DISQ en de online Gym is er nu de mogelijkheid om in je dagelijkse bezigheden je trainingsprogramma toe te passen, er is een zo effectief mogelijk programma gemaakt waarbij met een half uur sporen je alles traint, Kracht conditie en lenigheid.

Meer informatie

IPOS teugelsensoren

2 druksensoren meten de hoeveelheid druk die een ruiter gebruikt om het paard te sturen via de teugels en het bit. Slimme algoritmen vertalen deze data naar informatie over aanleuning, verzameling, ritme en symmetrie van het paard.

Meer informatie

ROW4

Row4 meet snelheid, slagsnelheid en versnelling per slag van 4 boten tegelijk. Het toont gedetailleerde informatie wanneer je die het meest nodig hebt – in real time.

Meer informatie

ARION

ARION is een next-generation draagbare gadget die de manier waarop je loopt verandert. Ultra-dunne slanke binnenzolen die in elke schoen glijden, koppelen renners aan hun looptechniek op een manier die nooit eerder mogelijk was.

Meer informatie

De award is mede mogelijk gemaakt door: